افزایش صادرات ماشین آلات هند به روسیه

در حالی که صادرات هند به بازارهای بزرگ مانند ایالات متحده، اتحادیه اروپا و چین کاهش یافته اما صادرات دهلی نو به مسکو سه برابر بیشتر افزایش داشته است.

به گزارش تحریریه، خبرگزاری PTI با استناد به داده های شورای ارتقای صادرات مهندسی (EEPC) گزارش داد، در حالی که صادرات هند به سایر نقاط جهان در حال کاهش است، صادرات مهندسی آن به روسیه و سایر کشورهای مشترک المنافع (CIS) افزایش شدیدی را ثبت کرده است و نسبت به ژوئن سال گذشته تقریباً سه برابر افزایش یافته است.

صادرات مهندسی به روسیه در ژوئن ۲۰۲۳ تقریباً سه برابر شد و به ۱۱۶.۹ میلیون دلار رسید. بر اساس این گزارش، صادرات در دوره آوریل تا ژوئن سال مالی جاری چهار برابر شده و از ۸۹.۷ میلیون دلار در مدت مشابه سال مالی گذشته به ۳۳۷.۴ میلیون دلار رسیده است.

محموله های مهندسی هند به کشورهای CIS که به غیر از روسیه شامل ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، تاجیکستان و ازبکستان می شود، ۱۶۱.۲ درصد افزایش یافت. ضمن آنکه صادرات به شمال آفریقا و منطقه شمال شرق آسیا به ترتیب ۰.۹ درصد و ۰.۵ درصد افزایش حاشیه ای داشته است. عمده محصولات مهندسی شامل آهن و فولاد، روی، محصولات قلع بدون مس، محصولات نیکل و سرب، ماشین آلات صنعتی و قطعات، دو و سه چرخه و قطعات خودرو و لاستیک است.

افزایش صادرات ماشین آلات هند به روسیه

به طور کلی اما صادرات مهندسی هند برای سومین ماه متوالی در ماه ژوئن کاهش یافت. به گفته این نهاد صنعتی، آنها به ۸.۵۳ میلیارد دلار رسیدند که حدود ۱۱ درصد کمتر از ماه مشابه سال مالی گذشته است. صادرات به بازارهای کلیدی در طول سال کاهش یافت - ۱۲.۵٪ به ایالات متحده، به ۱.۴۵ میلیارد دلار در ژوئن ۲۰۲۳، ۱۶.۲٪ به اتحادیه اروپا - به ۱.۵۱ میلیارد دلار در ژوئن ۲۰۲۳، و با ۲۰٪ به چین، به ۱۸۴ میلیون دلار در ژوئن ۲۰۲۳.

«آرون کومار گارودیا» رئیس EEPC هند گفت: این بخش فلزی است که بیشترین سهم را در کاهش داشته است که نتیجه تضعیف تقاضای جهانی می باشد. آخرین اخبار نشان می‌دهد که تقاضای جهانی برای فولاد با خروج کندتر بخش ساخت‌وساز چین از رکود ضعیف‌تر شده است.

وی افزود: نگرانی های مشابه، از جمله بحران بانکی در آمریکا، بر تقاضا و قیمت مس، آلومینیوم، سرب و روی نیز تاثیر گذاشته است که بر صادرات هند به شرکای اصلی خود از جمله آمریکا، کشورهای اتحادیه اروپا و چین تموثر بوده است. وی خاطرنشان کرد: انتظار می رود با اجرای مکانیسم تنظیم مقررات کربنی اتحادیه اروپا، وضعیت بدتر شود.

در عین حال، گارودیا گفت، صادرات هند به کشورهایی که با آنها قراردادهای تجارت آزاد امضا کرده است، به ویژه امارات و استرالیا از زمان امضای این قراردادها افزایش یافته است.

وی پیشنهاد کرد که داشتن قراردادهای تجارت آزاد جامع تر با شرکای بالقوه گامی مناسب برای هند برای دستیابی به هدف صادراتی ۲ تریلیون دلاری خود تا سال ۲۰۳۰ خواهد بود.

هند ۱۳ موافقت نامه تجاری منطقه ای و موافقت نامه تجارت آزاد را با ژاپن، کره جنوبی، کشورهای منطقه آسه آن، و کشورهای انجمن همکاری های منطقه ای آسیای جنوبی، دولت امارات، امارات و استرالیا در سال گذشته امضا کرده است.

پایان/

۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۰
کد خبر: 26654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =